Gelir vergisi dilimlerinde güncelleme: 1270 TL çalışanın cebinde kalacak! 

Gelir vergisi dilimlerinde güncelleme: 1270 TL çalışanın cebinde kalacak! 
Yayınlama: 18.10.2022
Düzenleme: 18.10.2022 09:05
136
A+
A-

Gelir vergisi dilimlerinde güncelleme: 1270 TL çalışanın cebinde kalacak! 2022 gelir vergisi oranları….

Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı gelir vergisi dilimlerinin güncellenmesine ilişkin çalışma başlattı. Yeni düzenleme ile güncellenen gelir vergisi dilimlerine göre çalışanlardan vergi kesintisi yapılacak. Bu hesaba göre ise işçinin, çalışanın cebinde 1270 TL kalacak. Böylece ücretli memur ve işçilerin gelirlerinin artırılması hedefleniyor. İşte, gelir vergisi düzenlemesine ilişkin detaylar…

GELİR VERGİSİ DİLİMLERİNDE GÜNCELLEME

Memur ve işçilerin maaşlarında vergi dilimleri nedeninden dolayı Eylül ve Ekim aylarında kesinti yaşanmaktaydı. Ocak ayında 10 bin TL maaş alan bir çalışandan 630 TL’lik kesilen gelir vergisi, Eylül ayında 1900 TL’ye kadar çıkıyordu. Bu kesinti çalışanların maaşlarında büyük kayıpların yaşanmasına neden olurken, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan sevindiren adım geldi. İki bakanlık konuya ilişkin çalışma başlattı.

1270 TL ÇALIŞANIN CEBİNDE KALACAK

Gelir vergisi dilimlerinde düzenleme için toplantılar başlamış durumda. Bu düzenleme ile gelir vergisi dilimleri düzenlenecek ve güncellenen vergi dilimlerine göre çalışanlardan vergi kesintisi yapılacak. Yani, çalışan memur ve işçilerin ücretleri yıl sonuna doğru düşmeyecek ve 1270 TL ceplerine kalacak.

ERZURUM/HORASAN MERKEZLİ GÜNCEL, DÜNYA, TÜRKİYE VE BÖLGESEL HABER YAYIN SİTESİ
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.